Wij houden de cavia´s bij van de volgende plaatsen:
- Haarlem - Ter Aar - Opmeer - 
Welkom bij opvang Haarlem van Stichting Cavia !

Stichting Cavia heeft als doelstelling:
Het opvangen en herplaatsen van cavia’s en het verstrekken van informatie om het leefgenot van de cavia s te vergroten.
Stichting Cavia heeft vele opvangadressen door het hele land. Kijk op de website van Stichting Cavia voor de andere plaatsen waar een opvang is gevestigd.

Op deze website onder het kopje Uitplaatsbare Cavia’s staan de cavia’s die op het moment in de opvangen Ter Aar, Opmeer en Haarlem wachten op een nieuw baasje.
Op deze pagina kan dan gekozen worden van welke opvang de cavia s weergegeven moeten worden. Het brengen en ophalen van cavia’s kan alleen op afspraak. Er zijn geen vaste bezoektijden.

Stuur een e-mail voor het maken van een afspraak of voor informatie over een cavia die op de website staat. Is het niet mogelijk om een e-mail te sturen, neem dan telefonisch contact op met het hoofdkantoor van Stichting Cavia in Bakkeveen.

Regelmatig ontvang ik berichtjes met een half ingevuld e-mail adres of een fout e-mail adres. Het is voor mij dan onmogelijk om antwoord te geven.
Geef voor de zekerheid je telefoonnummer door dan kan altijd nog telefonisch antwoord geven.
Stuur je een berichtje omdat je een opvangplek voor je caaf(s) zoekt, geef dan aan in welke plaats je woont en naar welke opvang je voorkeur uit gaat zodat ik hier rekening mee kan houden bij de beantwoording van je Email.


Actueel nieuws

november 2018:
In de maand oktober was het bij dierenkliniek Marnixstraat in Haarlem de maand van het goede doel. Ook opvang Haarlem was een van de goede doelen waar geld voor opgehaald is.
Begin november kregen we de opbrengst overhandigd, maar liesft 85 euro!
Hierbij willen Dierenkliniek Marnixstraat en alle gulle gevers enorm bedanken!

15 september 2018:

In de sociale media is het bericht gekomen dat de caviaopvangen in Noord en Zuid Holland in financiele problemen zijn en dat opvang Ter Aar daarom zou sluiten.
DIT IS NIET JUIST !!!

Natuurlijk is het zo dat we geen geldboompje in de tuin hebben staan en dat we altijd blij zijn met donaties. Zeker de laatste tijd worden veel caafs ziek gebracht en dat brengt de nodige kosten met zich mee. Maar alle caafs hebben de zorg gekregen die ze verdienen.
Maar van sluiten van de opvangen is absoluut GEEN sprake.
Alleen opvang Opmeer is door omstandig tijdelijk gesloten.
Opvang Haarlem EN opvang Ter Aar zijn gewoon actief.
Als er weinig beschikbare caafs op de site staan dan zijn we bezig met de gebrachte caafs op te lappen of zijn de caafs die in de opvang zitten al gereserveerd.

Ik hoop dat met dit bericht alle twijfel uit de lucht is.

1 mei 2018:

Opvang Ter Aar heeft een donatie ontvangen! Daar zijn we altijd heel erg blij mee. Via deze weg wil opvang Ter Aar iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan deze donatie en met name Linde. Linde heeft zich hier extra voor ingespannen door een inzameling te houden.

9 februari 2018:

12 GEDUMPTE CAAFS BIJ OUDE WATER

Opvang Ter Aar kreeg bericht dat er caafs los liepen op een parkeerplaats bij een natuurgebied tussen Oude water en Polsbroek. Dezelfde dag heeft opvang Ter Aar in samenwerking met de dierenambulance de parkeerplaats afgezocht. In een berg hooi/riet had inderdaad een groep caafs een holletje gemaakt. Helaas kwam voor 11 caafs de hulp te laat, maar gelukkig voor de 12e caaf niet. Kletsnat, verkleumd en ondervoed is ze meegenomen naar opvang Ter Aar. In de opvang stond een lekker warm hok voor haar klaar met hooi, eten en een huisje. Gelukkig doet ze het heel goed! Ze eet lekker en vandaag heeft ze kennisgemaakt met de groep waar ze voorlopig zal gaan wonen omdat ze zwanger is. Ze vond het heerlijk om weer onder andere caafs te zijn. Voor iedere caaf is gezelschap belangrijk maar voor haar nog meer omdat ze in een groep gewoond heeft.

Bij deze willen we iedereen bedanken voor de lieve reacties. Er hebben zich al vele baasjes zich gemeld die haar een thuis willen geven. Maar daar is ze voorlopig nog niet aan toe. Eerst op krachten komen, bevallen, kinderen opvoeden en weer op krachten komen.


23 december 2017:

We wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2018 toe!

Op de website lijkt het erg rustig in onze opvangen maar niets in minder waar. Veel caafs die gebracht worden zijn direct al weer gereserveerd voor een nieuw baasje. Het is dus een komen en gaan van caafs.
Helaas kan opvang Opmeer nog geen caafs opvangen, we wensen Maaike het allerbeste.
Opvang Ter Aar en Opvang Haarlem hebben het druk dus het kan zijn dat als je caafs wilt brengen dat er niet direct plek in de opvang is maar dat je even moet wachten met brengen. We doen ons best om ieder caaf die gebracht is, weer een goed baasje te geven en dat kost soms tijd.


31 oktober 2017:
In opvang Ter Aar begint het gewone leven weer een beetje terug te komen en daarom wordt nu langzaam opgestart met de opvang van een paar caafs, zoals nu met Pietoet.


23 oktober 2017:
Onze nieuwe opvanglocatie Loenen aan de Vecht heeft tijdelijk gebruik gemaakt van onze website om te laten zien welke caafs daar in de opvang wachten op een nieuwe baas. Er is keihard gewerkt aan een website voor die locatie en die is er nu.
Ga via de website van onze stichting www.stichtingcavia.com naar de lijst met opvangadressen en klik op de link.
Joost, heel veel succes met je opvang. Ik hoop op een jarenlange samenwerking!11 oktober 2017:

Onlangs heeft stichting Cavia er een opvang en herplaats lokatie er bij en dat is LOENEN AAN DE VECHT. Deze locatie maakt van gebruik van deze website om te laten zien welke caafs daar op een nieuw baasje wachten. De website is daar nog niet helemaal voor ingericht, kijk voorlopig even bij Lokatie Haarlem, daar staat ze bij onder vermelding "Locatie Loenen aan de Vecht".
Heb je interesse in een van de caafs die bij locatie Loenen aan de Vecht woont, stuur dan een mailtje via Contact. Je mail zal dan naar die locatie doorgestuurd worden.

Door verhoging van de kosten van de opvang zoals voer, hooi, bodembedekking en dierenarts, zijn we genoodzaakt om de herplaatsingskosten te verhogen van 10 euro naar 12 euro. We hopen dat u hier begrip voor heeft!
(De info op tabblad "hoe werkt is" is nog niet op deze wijziging aangepast.)

31 augustus 2017:

Door omstandigheden kunnen opvang Ter Aar en opvang Opmeer even geen caafs opvangen. Als opvang Haarlem plek heeft zal deze de mensen die zich aangemeld hebben voor de wachtlijst van deze opvangen benaderen om eventueel de caafs bij opvang Haarlem te brengen. Gelukkig melden zich nu veel nieuwe baasjes waardoor er regelmatig een plek vrij is. Maar bij deze toch een oproep om geduld te hebben als het gaat om beantwoording van de Email en de opvang van de caafs.


12 juli 2017:

Stichting Cavia bestaat 20 jaar!
Dat wordt gevierd met een open dag op ons hoofdkantoor in Bakkeveen op 16 september 2017!


7 mei 2017:

Er is geweldig nieuws te melden!
Een grote fan van onze opvang in Ter Aar heeft een oproep gedaan op Facebook en op de opvangdag in Tiel voor het verzamelen van spullen voor onze opvang.
Er is enorm gedoneerd oa voer, gezonde lekkernijen, inrichting voor in de hokken zoals bakjes, flesjes en heerlijke hangmatjes. Met deze spullen kunnen we heel veel cavia´s die in onze opvang verblijven verwennen.

LINDE, WAT EEN GEWELDIGE ACTIE EN ENORM BEDANKT NAMENS ALLE OPVANG CAAFS!

december 2016:
Het is al weer even geleden dat er een berichtje is geweest. Mensen die opvang Opmeer, Ter Aar en Haarlem kennen weten dat we geen festiviteiten ed organiseren. We vangen op kleine schaal caafs op en herplaatsen we ze weer. Dus tja, hoeveel nieuws valt er dan te melden. Anders dan dat er altijd wel weer caafs in onze opvangen komen maar gelukkig ook altijd weer nieuwe baasjes. Sommige baasje komen zelfs na lange tijd weer terug om een nieuwe cavia uit te zoeken als er eentje is overleden. Dat vinden we altijd fijn om te merken, dat de overgebleven cavia niet alleen blijft.

Tot slot... we wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2017 voor mens en dier.


11 juli 2016:

Door de update naar Windows 10 is de Email verloren gegaan die naar deze website is gestuurd. Ondanks dat Windows beloofd had dat er niets verloren zou gaan, is dit toch gebeurd. Sorry voor de overlast. Mocht je een Email hebben gestuurd en geen reactie meer hebben gehad, ook als je de eerste keer wel een reactie hebt gehad maar nu niet meer, stuur svp nog een keer een Email naar de website zodat er alsnog een antwoord gestuurd kan worden resp. de Email correspondentie voortgezet kan worden.
De Email wordt nu weer goed ontvangen.

juni 2016:
Het is al weer even geleden dat ik hier een berichtje heb geplaatst. Het is druk in de opvangen en dan schiet dit er bij in. Soms is het zo druk in de opvangen dat de caafs die net gebracht zijn, al weer direct gereserveerd zijn voor een baasje. Deze komen dan niet via de website beschikbaar. Bij opvang Haarlem komt dat veel voor en ook bij opvang Opmeer. Zo lijkt het alsof er geen caafs in de opvang zijn, terwijl achter de schermen er een hoop gebeurt.


december 2015:
Het afgelopen jaar zijn er niet veel berichtjes geplaatst op de home-pagina. Veel nieuws is er eigenlijk niet te vertellen. Niet anders dan het een komen en gaan is van caafs in onze opvangen Opmeer, Ter Aar en Haarlem. Wie wel eens in een van deze opvangen is geweest, herkent dat waarschijnlijk wel. We krijgen wel de indruk dat het ieder jaar steeds drukker wordt en dat we ook regelmatig met een wachtlijst moeten werken. Gelukkig vind dat ook zijn weg wel. Ook in dit jaar zijn er veel caafs herplaatst, dankzij deze mooie website die voor ons door BART geschreven is. We zijn hem hier heel dankbaar voor!

We wensen iedereen een gezellige decembermaand!

april 2015 deel 2:

Had ik 2 weken terug nog gemeld dat er niet zoveel nieuws is, nu is er wel nieuws!

Opvang Haarlem heeft de Gileon prijs 2015 gewonnen!
Dit is een prijs van De Grote Cavia, een website met heel veel informatie en nuttige tips voor cavialiefhebbers.

Iedereen die op mij gestemd heeft, heel erg bedankt! Het is fijn om te horen dat je inzet voor de caafs gewaardeerd wordt.

Maar ook dank aan mijn collega-opvangen in Ter Aar en Opmeer! Daar heb ik veel steun aan. Eventjes overleggen, even je verhaal kwijt, even een grote golf aan caafs verdelen enz.
Kortom, je staat er niet alleen voor, we doen het samen!

april 2015:
Al een tijdje heb ik geen nieuws hier geschreven. Maar veel viel er ook niet te vertellen zonder in herhaling te vallen. In de opvangen loopt het allemaal goed. Veel caafs vinden via onze opvangen hun weg naar een nieuwe baas. En zodra ze naar een nieuwe baas zijn, is er weer plek voor nieuwe caafs die we al vaak op een wachtlijst hebben staan.

Het enige echte nieuws is dat opvang Haarlem weer als vanouds op Koningsdag op de rommelmarkt in Haarlem Noord (rondom Orionweg) staat. Er zullen weer puzzels (niet van caafs) en andere overtollige huisraad verkocht worden. Het is kleinschalig maar toch, alles komt ten goede van de opvang.
Het mag duidelijk zijn dat er op de rommelmarkt GEEN caafs aanwezig zijn. Die blijven lekker thuis in de opvang.
Heb je een vraag over de opvang, dan kan je die altijd stellen. De opvang zelf is niet te bezoeken.

januari 2015:

Wij wensen iedereen een goed 2015 toe!

In de opvangen is het druk geweest met herplaatsingen. Binnenkort komen er weer nieuwe cavia´s van de wachtlijst binnen. Houd de website dus in de gaten.Klik hier om in te loggen op de websiteadministratie
 

Content © Stichting Cavia Opvang Haarlem
Website & layout © Webbieworld Webbuilding